Wednesday, October 26, 2011

SkeleClock







Setelah kebosanan takde projek sem nie, jadi ak wat la rearrange or modified jam versi ak sendiri. Jam nie ak wt just saje2 sebab ak memang gile2 maniac kt jam2 nie. lagi2 yg unik2.. Pas2 ak mmg suke jam2 yg nampak gear2 die tu. nak beli mahal, wt sndri je la.. hehe..

Memang dah lame ak berhasrat nak wt jam gini tp xd mase lak, skrg ad mse ak wt je la kn, nk tunggu ap lagi.. Jam nie ak try nk wt bagi specel n sje nk hias meja ak.. Tapi last2 jadi x cantik sgt lak, tapi lantak la..Lagipon ak beli jam asal die 2rnggit je..


Jam nie ak nk wat lain dari yg lain, tp sebab silap design, jam nie jalan lawan arah jam lak, pelik sgt la pulak jadinye, menyusah kn ak gk nk tgk pukul bape.. Jarum jam n minit ak letak asing2, bg specel2 gitu.. Jarum wrne oren tu tunjuk minit, jarum wrne hitam tunjuk jam.. Kene teliti sikit la nk wt jam nie..


Sini ad video cmne die jalan (semenjak2 nie ak cm smangt lak post video)


video


Walaupon jam nie xseberape smooth n cantik sbb ak ad wt silap, tapi ak tetap suke wt2 jam nie.. Jadi suatu hari nnt mst ak nk wt lagi jam cmni.. Semoga ak berjaya d mse akn dtng..

Saturday, October 1, 2011

Kincit Angin

Setelah seberapa lame blog ak nie dipenuhi entri2 gambar2 yg mendebarkn, kli nie ak nk share mende yg biase kt blog nie lak.. Hehehe..






Kali nie ak ad wt kincir angin saje2 je bosan xd mende nk wt.. Mende nie ak letak kt depan rumah sbb situ yg banyak angin.. Kipas kincir angin nie ak wt ala2 mcm putar alam aritu.. Saje je wt lain sikit, klu biase2 je x style la kn..


Untuk menjimatkn kos, Kipas 2 ak wt gune bontot tin, Yang kecik gune bontot tin minuman alumininum, yg besar lak gune bontot tin ridsect.. Ak mule2 plan nk wt 3 tingkt cam putar alam gk, tp xjmpe lak bontot tin yg besar.. Batang2 die lak ak wt gune klip kertas.. Sbb ap klip kertas n bukan dawai, sebab dawai x cukup kuat cm klip kertas..

Setiap kipas tu mesti betul2 stabil n same berat atas bawah kiri kanan.. Klu x nnt die ssh nak pusing.. Sbb 2 la klu korang perhatikan ad adjuster ad 2 adjuster ak letak..


Cm banyak lak ak tulis nie, org bukan bace sgt pon kot.. hehe.. Klu ad yg bace trime kasih banyak2 sangat.. Haaa.. Senang tgk je video nie cmne die jalan..


video